Welkom in Nieuw West

Nieuw-West Open, zo vieren we de zestigjarige verjaardag van het grootste stadsdeel van Amsterdam. Bezoekers uit alle windstreken worden welkom geheten. Elke maand wordt er een nieuw gebied geopend voor publiek met een reizend terras, rondleidingen, tentoonstellingen en festivals. Morgen is het op de kop af 60 jaar geleden dat Koningin Juliana tuinstad Slotermeer opende, echt nice!

Nieuw-West Open is een onderdeel van een bredere campagne van het stadsdeel: Gastvrij Nieuw-West. Met de komst van het tentenkamp aan de Notweg heeft deze slogan een bijzondere lading gekregen. Mensen komen inderdaad uit alle windstreken naar Nieuw-West, om hulp te bieden en spullen te brengen. Veel bewoners doen hun uiterste best om het verblijf van de uitgeprocedeerde vluchtelingen te vergemakkelijken. Vandaag worden er water- en winddichte tenten opgezet, er is geld ingezameld en er wordt voor eten en drinken gezorgd.

Hulp blijft nodig: er is behoefte aan regenkleding, sokken, thermo-ondergoed, plastic servies en bestek en hulp bij het opbouwen van de nieuwe tenten. Het ontbreekt aan individuele juridische hulp, iedereen die daarvoor contacten heeft wordt gevraagd deze aan te spreken. Langskomen om de bewoners een hart onder de riem te steken wordt zeer gewaardeerd. Op Twitter kun je met de hashtags #notweg en #osdorp volgen wat er gebeurt en wat er nodig is, op Facebook kun dat in de gaten houden via Mauro’s vrienden.

Vandaag is het dag 11. Fraai en feestelijk is anders, maar laten we er als bewoners met z’n allen iets beters van maken: Welkom in Nieuw-West.

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend